Iskolánk

Közösségi szolgálat

Az érettségi megkezdéséhez minden diáknak 50 óra közösségi szolgálati órát kell teljesítenie.

A közösségi szolgálattal Kocsis Mariann (kocsis.mariann@szlgbp.hu) foglalkozik, aki a Kőrösi Csoma Sándor úttal párhuzamos szárny I. emeletén található meg, a gazdasági irodával szemben ügyfélfogadási idejében: hétfőn és csütörtökön 14:00-15:45 között. Iskolánkban is számtalan munka kínálkozik a közösségi szolgálati órák teljesítésére (pl. stúdió, …), amelyeket ajánlunk diákjaink figyelmébe.

Részletek

Iskolánkban a 2012-2013. tanévben vezettük be az Iskolai Közösségi Szolgálatot. Az eddig megélt tapasztalatainkról, konkrét tevékenységeinkről a 2014-2015. tanévben megjelent egy újságcikk a Magyar Nemzet 2014. október 2. számában és készült egy kisfilm: Kisfilmek az Iskolai Közösségi Szolgálatról 2. (7’44”). Elérhető a www.kozossegi.ofi.hu oldalon vagy a Youtube-on. 

Eddig több mint száz fogadószervezettel kötöttünk együttműködési megállapodást, a Magyar Vöröskereszttől a Ludwig Múzeumig, a kőbányai és környező kerületek óvodáitól, általános iskoláitól a Mikulásgyárig – jellemzően kerületi kapcsolataink révén, de nyitottak vagyunk továbbra is az iskola vonzáskörétől kicsit távolabb lévő kapcsolatok építésére is.

A Közösségi Szolgálat végzésére javasoljuk, hogy a diákok egyenletesen osszák el a munkavégzést (évente 15-20 órát, akár a szüneteket felhasználva), hogy az érettségi évében a tanulásra tudják minden energiájukat fordítani.

Javasoljuk, hogy lehetőség szerint 2-3 területen próbálják ki magukat a diákok.

Az utolsó éves tanulóinknak az érettségi megkezdése előtt rendelkezniük kell az 50 óra közösségi szolgálat elvégzését igazoló naplóval. Akinek még folyamatban van a tevékenysége, kérjük, hogy minél hamarabb adja le az igazoló papírokat a kitöltött és leigazolt naplóval együtt Kocsis Mariannak.

Dokumentumok

Kapcsolat

Írjon üzenetet: