Hírek, információk / Támop / Támop 3.1.5

TÁMOP-3.1.5-09/A/1

Pedagógus-továbbképzés a budapesti Szent László Gimnáziumban

Kedvezményezett: Budapest Főváros X. kerület Köbányai Önkormányzat
Szent László Gimnázium
(1102 Budapest, Kőrösi Csoma Sándor út 28-34., tel.: +36-1-262-3599)

Iskolánk 20.000.000 Ft-ot nyert a TÁMOP A pedagóguskultúra korszerűsítése – pedagógusok új szerepben című pályázatán.
A program keretében a Szent László Gimnázium 5 tanára továbbképzésen vesz részt, 2-en pedagógiai szakvizsgát tesznek, míg 3-an tehetségfejlesztő tanárszakot végeznek el.

Mind az 5 pedagógus kapott egy laptopot, mely a tanulásban segíti őket.

A pályázati program nem csak a tandíj, beiratkozási díj, szállás, utazás és tankönyvek költségeire nyújt fedezetet, de a tanárok bérének és járulékainak 50%-ára is, amely szintén tanulásukat és vizsgára való felkészülésüket segíti elő.

A tanárok a továbbképzéseket folyamatosan látogatják, a tehetségfejlesztő tanár szak csak egy éves, ezért a három pedagógus már idén végez.

Közreműködő Szervezet: ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.
(1134 Budapest, Váci út 45. C. ép., tel.: +36-1-273-4250)


Irányító Hatóság Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program HEFOP


Sikeres továbbképzések,
sikeres Támop pályázat

Zárul a pedagógus-továbbképzés a Szent László Gimnáziumban

Egy 25 hónapos TÁMOP pályázatot zárt a Szent László Gimnázium szeptember végén. A pályázat 5 pedagógus továbbképzését támogatta, melyből ketten szakvizsgát tettek, hárman a tehetséggondozó tanár szakot végezték el. Az iskola végzett pedagógusai zárótanulmányukban mutatták meg, hogyan tudják az új megszerzett tudás hasznosítani a következő évek oktatási munkájában.

Budapest, 2012. október 1.

Két tanár kétéves továbbképzést választott, az ELTE-n és a Pécsi Tudományegyetemen tettek szakvizsgát, míg hárman az egri főiskolán végezték el a tehetséggondozó tanár szakot. „A pályázat zökkenőmentesen zajlott, a költségek jól tervezhetőek voltak, a tanárok pedig igen nagy lelkesedéssel fogadták a továbbképzés lehetőségét.” – mondta el Paróczai Anna, a projekt vezetője.

„Nemcsak a tanárok jártak szívesen a továbbképzésekre, de az iskola is profitál majd a megszerezett tudásból. A végzett pedagógusok beépítik tanmenetükbe a tanultakat, így emelve az oktatás egyébként is magas színvonalát. Több bemutatóórát is vállaltak, hogy kollégáik is megismerkedhessenek a hasznos módszertani lehetőségekkel. Azóta már több tanár is jelentkezett, hogy bármikor szívesen részt venne egy ilyen programban.” – teszi hozzá Sárkány Péter, az iskola igazgatója.

A 25 hónapos projekt szeptember 30-án zárult, és mind az 5 tanár sikeresen elvégezte a kiválasztott tanfolyamot.

A projekt kedvezményezettjének neve és elérhetősége:
Kőbányai Szent László Gimnázium
1102 Budapest, Kőrösi Csoma Sándor út 28-34.
E-mail cím: sarkpet@szlgbp.sulinet.hu; honlap: www.szlgbp.sulinet.hu