DÖK hírek / Tábori beszámoló - 2019
 
DÖK TÁBOR 2019

Résztvevők:

1. Turi Nikolett (A-s szekcióvezető)
2. Mester – Szabó Eszti (E-s szekcióvezető)
3. Vargha Csongor (F-es szekcióvezető)
4. Illyés Balázs (B-C-s szekcióvezető)
5. Regős Luca Viktória (Elnök)
6. Czinege Dóra (D-s szekcióvezető helyettes)
7. Gáll Boglárka (hamarabb)
8. Stefán Kristóf
9. Kanti Lili
10. Hopoczky Csenge
11. Turi –Kováts Kata
12. Deák Márton
13. Nakos Dimitrios
14. Muskotál Odett
15. Gulácsy Fanni
16. Jelen Bálint Balázs
17. Gál Eszter
18. Pataki Anna
19. Neszlényi Kálmán
20. Tóth Viktória
21. Gelencsér Bálint (hamarabb - STÚDIÓ)
22. Kollár Dávid
23. Varga Eszter
24. Csizmadia Renáta
25. Szilasi Barnabás
26. Köves Auróra
27. Rusznyák Emese
28. Geönczeöl Enikő
29. Szenczy Zsófi
30. Dombi Dóra (hamarabb)
31. Páldi Milán
32. Jeli Karolin
33. Fekete Zsófi
34. Tóth Szonja
35. Medgyesi Sára (hamarabb)
36. Csuka Luca
37. Nagy Ágnes
38. Jávor Niki
39. Csomós Vera
40. Kui Domonkos
41. Jakab Nóra
42. Fekete Rebeka
43. Jezerniczky Csenge
44. Lupu Maár Endre (hamarabb el - STÚDIÓ)
45. Nagy Bendegúz (volt Hatok tag)
46. Huszár Erika (DÖMST)
47. Cservák Andrea (DÖMST)  

BESZÁMOLÓ A 2019-ES DÖK TÁBORRÓL

2019-ben ismét megrendezésre került a gimnáziumunk Diákönkormányzatának évindító tábora Balatonszepezden. Augusztus 28 – 31 között tartózkodtunk lent, táborunk idei legfőbb céljaként a csapatépítést, egy összetartóbb, stabilabb közösség kialakítását tűztük ki. Táborunk vendége volt Nagy Bendegúz is, már elballagott E-s szekcióvezetőnk, akinek jelenléte és ötletes játékai sokban hozzájárultak a táborunk remek hangulatához és sikerességéhez.

Legelső lent töltött napunkon foglalkoztunk a hagyományokat megőrizve a Házirend és az SzmSz frissítésével, az éves programok minőségén javítandó értékelések tanulmányozásával (Kampány, UNESCO). Beszéltünk a pályaorientációs nappal, illetve a DÖK nappal kapcsolatos tavalyi élményekről és javaslatokról annak érdekében, hogy idén még hatékonyabban lehessen megszervezni az előadásokat, foglalkozásokat. Rátértünk továbbá a DÖK nap kérdésére is, amely végül március 6-án pénteken lesz, amikor a már elballagott diákokat is visszahívva közösen megünnepeljük Diákönkormányzatunk hivatalos huszonötödik születésnapját egy délutáni nagyszabású rendezvény keretében.

Második napi ott tartózkodásunk idején sort kerítettünk arra, hogy bemutassuk az idei 2019/2020-as tanévre tervezett új projekteket és eseményeket, illetve a tavaly már megemlített érzékenyítési „harcunk” részleteit is ismertettük az osztályok képviselőivel. Fontosnak éreztük, hogy ne csak beszéljünk az érzékenyítésről, hanem tegyük is meg, így az egyik blokkunkban egy a kirekesztés jelenségét imitáló játéknak is adtunk teret, ezzel sok hasznos gondolatot elindítva mindannyiunkban. Idén a Stúdiót képviselő táborlakóink egy ajándékkal is készültek, ugyanis a tavalyi év végén, a nyár során hosszas évek eltelte után megalkották a Stúdió Szervezeti és Működési Szabályzatát, amelyet egyöntetűen el is fogadtunk. A napi strandolás után, az este folyamán egy forgószínpados csapatépítő játékot rendeztünk, amelynek remekre sikeredett a hangulata. Ennek megszervezését Mester – Szabó Eszter, jelenlegi E-s szekcióvezetőnek köszönhetjük.

Harmadik napunkon csatlakozott hozzánk az Igazgatóság, akikkel először egy kiscsoportos megbeszélést tartottunk a tavaly megalakult óraterves bizottság javaslatairól. Ez az alkalom hatékonynak bizonyult, így további löketet kaptunk az ötletek megvalósításához. Később, a délután első részében elkezdtük a harmadik nagy gyűlésünket, ahol az elmúlt két nap során felmerülteket összefoglaltuk az Igazgatóságnak, majd ők is további hasznos információkkal és ötletekkel álltak elő. Utolsó tábori esténkre egy közös tábortüzes lezárást terveztünk, ahol először sütögettünk, utána pedig körbeültük azt és az előzetesen felírt titkainkat elégettük. Utolsó napunkon téliesítési folyamatba kezdtünk a táborban, aminek végeztével egy utolsó lezárógyűlést tartottunk, majd felszálltunk a megérkezett buszra és visszaindultunk Budapestre.

A tábor során többször is értékeltük az ottlétet: a tábor kezdetén, az első és második nap végén, illetve a takarítás után is. Ezekből a névtelen véleményekből, visszajelzésekből elsősorban reflektálunk a táborra és segítünk a következőt még inkább felejthetetlenné tenni, emellett készítünk belőle egy hálót is, amelyet majd elhelyezünk a faliújságunk környékére.

Úgy érzem, hogy az idei táborunk is sikeres volt, a csapatépítés, a hatékonyság, a jókedv is mind jellemezte, ezeket meg is lehet tekinteni az idei táborról készült videóban, amely megtalálható Facebook oldalunkon. A videó, illetve az egész tábor megörökítéséért köszönetet szeretnénk mondani Kui Domonkosnak (9.F) itt is!

A tábori beszámolót pedig egy szállóigével zárnám: „A DÖK tábor egy életérzés!”

2019. szeptember 1. /p>

Regős Luca Viktória
& A Diákönkormányzat elnöke

A résztvevők